ВУЧИЦА
АвторСообщение
Бранка
moderator




Сообщение: 17
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 18:59. Заголовок: ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДНА ДУША, ЈЕДНА КУХИЊА - ОДИН НАРОД, ОДНА ДУША, ОДНА КУХНЯ


Нека ово буде једна тема, јер ћемо кад тад бити под истим "кровом", тачније, у једној, савезној држави...или Империји, али у сваком случају... заједно, ОДИН НАРОД, ОДНА ДУША , ОДНА КУХНЯ
телећа чорба

проја

руска салата

пуњене паприке

руске шубаре


Једнога дана, све ће то бити на истом столу... и неће бити шведски, већ српско-руски

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Ответов - 301 , стр: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 All [только новые]


Бранка
moderator




Сообщение: 330
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 21:41. Заголовок: Admin пишет: Домашн..


Admin пишет:

 цитата:
Домашний хлебный квас

НАДО: 1,5 - 2 л воды, 100 г черного хлеба, 150 - 200 г сахара, 6 г живых дрожжей.

ГОТОВИМ: 1. Слегка черствый (вчерашний) хлеб нарезаем на ломтики и поджариваем в духовке до румяной корочки. 2. Готовые сухарики заливаем кипятком и оставляем в теплом месте на ночь (6 - 8 часов). 3. Затем процеживаем и добавляем сахар и дрожжи. Жидкость должна быть не холоднее комнатной температуры. 4. Оставляем квас бродить еще на 6 - 8 часов. Затем охлаждаем и закупориваем.

Домаћи хлебни квасе

потреба: 1,5 до 2 литре воде, 100 грама црног хлеба, 150 - 200 г шећера, 6 г живети квасац.

Довршено:
1. Нешто тврд (јуче), хлеб исећи на кришка и пржити у пећница до коре ружичаст.
2. Спремни крекери сипати врео вода и оставити на топлом месту ноћења (6 - 8 часова).
3. Затим проциједити и додати шећер и квасац. Течности треба да буде хладније од собној температури.
4. Квасе препуштени одлуњати још 6 - 8 сати. Затим хладити и запушити.



Ух... покушаћу да направим ... први викенд ћу провести правећи квас... Спасибо...

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 322
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 18:32. Заголовок: Запеканка рыбная по-..


Запеканка рыбная по-гамбургски

http://www.gastronom.ru/recipe.aspx?id=4995
Порций: 6
Что нужно:
700 г филе судака
500 г молодого картофеля
250 г сливочного масла
4 луковицы
1 ст. л. сладкой горчицы
1 ст. л. лимонного сока
1 небольшой кочан молодой савойской капусты
соль, перец

второе блюдо
Источник: "Коллекция рецептов"
#12 (20), 2007

Время приготовления:
1 час
Сложность: средне
Калорийность: 514 ккал
на 1 порцию
В мою книгу рецептов
Распечатать
Отправить по email
если вы заметили ошибку или неточность в рецепте, сообщите нам
Что делать:

шаг 1
Картофель вымыть, очистить, нарезать кружками толщиной примерно
3 мм. Разогреть в сковороде 50 г сливочного масла и обжарить картофель
до золотистой корочки, 10 мин. Приправить солью и перцем.

шаг 2
Лук очистить, нарезать кольцами.
В другой сковороде разогреть еще
50 г сливочного масла и обжарить лук,
5 мин.

шаг 3
Горчицу смешать с 2 ст. л. размягченного сливочного масла. Получившейся смесью заправить обжаренный
лук.

шаг 4
Филе рыбы нарезать ломтиками,
сбрызнуть лимонным соком. В чистой сковороде разогреть еще 50 г сливочного масла и обжарить в нем рыбу,
5 мин. Посолить, поперчить.

шаг 5
Капусту разобрать на листья. Опустить их в кипящую подсоленную воду на 3 мин. Переложить в миску с холодной водой, затем обсушить. Большие листья разрезать пополам.

шаг 6
Духовку разогреть до 180°С. Форму
для запекания смазать оставшимся
сливочным маслом. Первым слоем положить треть картофеля, на него выложить половину лука с горчицей, затем
половину листьев капусты и кусочков
рыбы. Еще раз повторить все слои.
Последним слоем должен быть картофель. Запекать 15 мин., до золотистой
корочки.

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 323
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 18:36. Заголовок: Шашлык Обжаривать на..


Шашлык
Обжаривать на углях, насадив на шампур, можно любое мясо. Шашлык из свинины получится мягким, из говядины – более жестким, из баранины – ароматным и сочным, из ягнятины – особенно нежным. Из мяса курицы или индейки готовить шашлык удобно и быстро, правда, иногда он выходит суховатым.
Резать мясо лучше поперек волокон, тогда оно будет лучше жеваться. Чтобы мясо стало мягче, его надо замариновать. Самый простой способ это сделать – положить в емкость с кусками мяса нарезанный репчатый лук, соль, специи, пряные травы, хорошо перемешать, накрыть крышкой и поставить в холодильник. Через некоторое время мясо должно дать сок.
Выбор ингредиентов для маринада достаточно велик. Мята и розмарин подходят к баранине, базилик, орегано и тимьян – к курятине. Кориандр особенно хорош с мясом птицы. Можно положить в маринад чеснок и измельченный корень имбиря. Уксусом и лимонным соком увлекаться не стоит, потому что кислота не размягчает мясо, а наоборот, делает его жестким. Иногда в маринад добавляют готовые соусы, например ткемали. Можно также приготовить маринад из кисломолочных продуктов – айрана, кефира, йогурта. Мясо, замаринованное в соевом соусе, приобретает пикантный вкус.
Некоторые виды мяса (говядину, баранину) нужно мариновать долго – от нескольких часов до суток. Куриное мясо будет готово для жарки быстрее – за 1-2 часа, а ягнятина или парная свиная шейка вообще не требуют маринада, они и так достаточно нежные.






"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 324
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 18:47. Заголовок: http://gastronom.ru/..


http://gastronom.ru/video.aspx?id=1001292
видео - како се спрема лосос
Вишневый штрудель
штрудла са вишњама
http://gastronom.ru/recipe.aspx?id=5002

Порций: 6
Что нужно:
Для теста:
мука 200 г
соль
масло сливочное 100 г
100 г маргарина
125 мл холодной воды
сок лимонный
Для начинки
1 стакан молотых крекеров
1 ст. л. корицы
5 ст. л. сахара
1 ст. л. лимонной цедры
800 г вишни
2,5 ст. л. крахмала
яйцо 1 шт.
сахарная пудра

выпечка
Комментариев: 1
Источник: "Школа гастронома"
#14(40), 2005

Вегетарианское: ово-лакто
Время приготовления:
2 часа +
Сложность: сложно
Калорийность: 529 ккал
на 1 порцию
В мою книгу рецептов
Распечатать
Отправить по email
если вы заметили ошибку или неточность в рецепте, сообщите нам
Что делать:

шаг 1
Приготовить сдобное слоеное тесто. Муку вместе с солью просеять на рабочую поверхность. На отдельной разделочной доске порубить ножом масло и маргарин так, чтобы они хорошо перемешались.
Просеянную муку перетереть с 4 ст. л. сливочно-маргариновой смеси. Оставшуюся смесь положить в миску и оставить в теплом месте.

шаг 2
Перетертую муку собрать горкой. Сверху сделать углубление, влить воду и лимонный сок. Замесить тесто. Вымешивать, пока оно не станет очень мягким и эластичным. Сформовать из теста шар, накрыть пленкой и поставить на 30 мин. в холодильник.

шаг 3
Через 30 мин. выложить тесто на присыпанную мукой поверхность, сделать по центру шара глубокий крестообразный разрез. Получившиеся четыре угла вытянуть на себя так, чтобы шар приобрел форму четырехугольной звезды.

шаг 4
Не трогая середину, раскатать углы "звезды". Центр должен быть в четыре раза толще краев.

шаг 5
Нагретую до комнатной температуры сливочно-маргариновую смесь поместить в центр раскатанного теста и загнуть края так, чтобы жир оказался внутри. Раскатать тесто в форме прямоугольника размером примерно 60 на 30 см. Накрыть прямоугольник сухой салфеткой или полотенцем и дать постоять 15 мин.

шаг 6
Снова раскатать тесто в форме прямоугольника уже большего размера, 75 на 45 см. Сложить тесто конвертом, то есть все четыре угла подтянуть к центру. Накрыть и дать постоять 20 мин. Затем слегка обмять. Вновь раскатать тесто прямоугольником и оставить на 20 мин. Сложить конвертом, еще раз раскатать и оставить постоять 30 мин.

* Сдобное слоеное тесто можно обернуть пищевой пленкой, положить в полиэтиленовый пакет и хранить в морозильной камере до трех месяцев. Благодаря тому что это тесто несладкое, из него можно также готовить мясные, рыбные и овощные пироги.

шаг 7
Вишни перебрать, вымыть и обсушить. Сделав на ягодах небольшой надрез, удалить косточки.
Противень смазать растительным или сливочным маслом. Разделить тесто на 2 части. Одна должна быть немного больше другой. Раскатать меньшую часть в прямоугольник размером 30 на 15 см. Подравнять края и выложить на подготовленный противень. Молотые крекеры смешать с корицей и 3 ст. л. сахара. Посыпать этой смесью тесто, отступив от краев 1,5 см.

шаг 8
Вишни присыпать крахмалом и оставшимся сахаром. Тщательно перемешать. Выложить их на тесто горкой.

шаг 9
Вторую часть теста раскатать в прямоугольник размером 33 на 18 см. Подровнять края. Яйцо слегка взбить и смазать им свободные от начинки края нижнего пласта. Аккуратно положить верхний пласт. С помощью вилки закрепить края штруделя.

шаг 10
Разогреть духовку до 190°С. На верхнем пласте теста сделать несколько поперечных разрезов с промежутком 1,5-2 см. Смазать верх оставшимся яйцом. Поставить в духовку и выпекать 45 мин. до образования золотисто-коричневой корочки. Готовый штрудель присыпать сахарной пудрой.
Подавать горячим или теплым.

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Okana





Сообщение: 11
Зарегистрирован: 17.07.09
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 23:13. Заголовок: САРМА http://www.go..


САРМА



Сарма - незаобилазно јело на нашим столовима уочи празника,
такође и за вријеме поста, тада замјењујемо месо рижом или кромпиром.

САСТОЈЦИ ЗА ВИШЕ ОД ДЕСЕТ ПОРЦИЈА:


500 гр. (мијешаног) мљевеног или исјецканог меса (телеће, ко више воли може свињско или говеђе)
1 шоља пиринча (опере се претходно)
3 чена бијелог лука
црни лук
ситно исјецкано суво месо
ситно исјецкана сланина
вегета, со, бибер
мајчина душица, босиљак по укусу и жељи
першун
листови кисјелог купуса
исјецкани купус

ПРИПРЕМА:


Месо мало пропржити на исјецканој и растопљеној сланини, или на врелом уљу, мијешати, додати бибер, со, и све горе наведене састојке, осим купуса (ко воли љуто може додати мало алеве паприке)

Узети листове кисјелог купуса, ако је прекисео, онда листове прије пуњења опрати у хладној води.
У међувремену, уколико нам листови купуса имају задебљани коријен исјечемо да би увијање било лакше.
У сваки лист посебно ставља се надјев, пресавију се крајеви унутра и сарму увити тако да буде врло чврста.
У већу посуду (ако имате земљану биће укусније) додајте мало уља, исјецкани купус поставите на дно.
Преко купуса стављајте сарме које сте претходно умотали.

Када постављате сарму ставите је окренуту према горе (мада може и водоравно, зависи од величине суда и броја сарми) па нема бојазни да ће се приликом узимања растворити.

Значи, постављамо ред сјецканог купуса, ред сарме и завршавамо с купусом.
Пошто суво месо и сланина дају још већу љепоту и бољи укус, слободно их убаците и између сарми.
Налијте водом, убаците 4-5 зрна бибера и ставите на најјаче да се кува.
Кад сарма прокрчка, смањите температуру на пола, и нек се лагано крчка још 2-3 сата.

Пријатно!


Спасибо: 0 
Профиль
Kusha
moderator




Сообщение: 72
Зарегистрирован: 15.07.09
Репутация: 2
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 23:15. Заголовок: Njam , njam .... Zas..


Njam , njam .... Zasto sam odjednom ogladnio ?

Спасибо: 0 
Профиль
Admin
Sergej-mig




Сообщение: 153
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Россия, Московская область
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 23:47. Заголовок: Хочу !!!!! Све хочу..


Хочу !!!!! Све хочу !!!!!

Кто не с нами - тот опоздал, кто не успел - тот против нас Спасибо: 0 
Профиль
Okana





Сообщение: 12
Зарегистрирован: 17.07.09
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 29.07.09 00:07. Заголовок: Добри сте... :sm54..


Добри сте...
Могла би да прође, иако је овдје близу 40C...
Не знам како је у Москви, за који степен ниже, свакако. Нисам пратила данашњи метеоролошки извјештај.
Поздрав! До следећег рецепта!

Спасибо: 0 
Профиль
Admin
Sergej-mig




Сообщение: 154
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Россия, Московская область
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 29.07.09 00:10. Заголовок: Московская область. ..


Московская область. 29 июля, среда, 01:09
Погода переменная облачность
ночь
+17

днем
+25



Кто не с нами - тот опоздал, кто не успел - тот против нас Спасибо: 0 
Профиль
Okana





Сообщение: 14
Зарегистрирован: 17.07.09
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 29.07.09 00:40. Заголовок: О, па код Вас је пун..


О, па код Вас је пуно свјежије... хладно... овдје је и ноћу температура виша него код Вас дању.

Спасибо: 0 
Профиль
Admin
Sergej-mig




Сообщение: 157
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Россия, Московская область
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 29.07.09 00:49. Заголовок: Okana пишет: О, па ..


Okana пишет:

 цитата:
О, па код Вас је пуно свјежије... хладно... овдје је и ноћу температура виша него код Вас дању.



Окана ... код нас ово сматрати топло, врло топло ....

Кто не с нами - тот опоздал, кто не успел - тот против нас Спасибо: 0 
Профиль
Okana





Сообщение: 18
Зарегистрирован: 17.07.09
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 29.07.09 02:44. Заголовок: Врло топло? Шта бист..


Врло топло? Шта бисте рекли, онда, на +36, +38 или +40C у хладу?
Паклено, врло паклено...



Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 341
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 29.07.09 00:10. Заголовок: Окано... :sm120: :..


Окано... Хвала...

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Okana





Сообщение: 15
Зарегистрирован: 17.07.09
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 29.07.09 00:46. Заголовок: Нема на чему, сестро..


Нема на чему, сестро И други пут...
(док пронађем одговарајући смајли треба ми пола сата колико их је...)

Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 378
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 30.07.09 21:14. Заголовок: http://www.becook.co..


http://www.becook.com/sr/recipe/Karađorđeva-šnicla.htm
KAKO СЕ ПРАВИ КАРАЂОРЂЕВА ШНИЦЛА (упутство на линку)
SASTOJCI:
200 g svinjska šnicla (las kare)
80 g stišnjene šunke
100 g kajmaka
100 g trapista
3 dl ulja
2 kom jaja
150 g prezli
100 g brašna
malo soli





"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Славјанофилка





Сообщение: 51
Зарегистрирован: 16.07.09
Откуда: Россия, Москва
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 31.07.09 21:33. Заголовок: :sm85: Ням-ням)))) ..


Ням-ням)))) Хочу))))

Волим Русију, волим Србију!
Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 681
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 2
ссылка на сообщение  Отправлено: 09.08.09 10:38. Заголовок: BUREK - prazan - sa ..


BUREK - prazan - sa sirom - sa mesom
500 gr. kora za pitu,2 dcl tople vode, 3 kašike masti,mast za podmazivanje i malo soli.
U šerpicu staviti 2dcl vode i mast da provrije,kako bi se mast istopila i malo soli ako kore nisu slane. Posudu u kojoj ce se peći burek dobro podmazati, staviti 2 kore dole i svaku poprskati mešavinom tople vode,masti i soli.
Sledeći red: 3 kore zgužvane poređati pa ih dobro poprskati mešavinom masti i vode i tako redom. Poslednjom korom obložiti burek, premazati i staviti da se peče u dobro zagrejanu pećnicu. Posle par minuta smanjiti na 200 - 220 stepeni. Peče se oko pola sata. Kada je već skoro gotovo okrenuti burek u posudi tako da gornja strana sada ide dole i još malo zapeči. To je prazan burek.
Ukoliko želite sa sirom, na sredini ređanja posuti sa sirom nastaviti da ređate kore i postupak je isti. Ako hoćete sa mesom sve je isto samo meso propržite sa malo seckanog crnog luka i dodate bibera po ukusu. Količine sira i mesa odredite sami.
Po meni ne treba više od 300 gr. sira i isto toliko mesa sa 1 glavicom luka.



"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 889
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 2
ссылка на сообщение  Отправлено: 13.08.09 23:51. Заголовок: Лето је... а у Србиј..


Лето је... а у Србији се највише једу српска и шопска салата

Šopska ili srpska, isto je (RECEPT)
Ponedeljak, 10. avgust 2009. 17:50

Iseckani paradajz, krastavac, paprika (ljuta ko voli), crni luk, a onda sve to zatrpano narendanim mladim ovčijim sirom ili fetom. Služi se uz meso sa roštilja, ali i uz pečeni krompir. Ko voli ješće je samo uz prepečen hleb.

O poreklu ove salate, mže se raspravljati, kao i o Šopima po kojima je salata dobila ime. Lingvisti bi ukrstili argumente o tome da li Šopi danas žive istočnije od Torlaka u Bugarskoj i govore šopskim dijalektom bugarskog jezika, koji liči na srpski, dok bi ljubitelji dobrog zalogaja radije uzeli viljušku u ruke i prešli na nešto konkretno.

Ipak, pre nego što 'iseckamo povrće' za šopsku, podsetimo se još istorijskih činjenica. Ova salata je tradicionalno jelo kuhinja na Balkanu, ponajviše srpske, bugarske, makedonske, ali i češke, piče "Politika".

U srednjem veku stanovnici carskog grada Prizrena nazivali su stočare koji su živeli na Šar-planini "Šopovi", otuda i naziv šopska salata jer je kraj bio poznat širom Evrope po izuzetno kvalitetnom tvrdom siru - ovčijem i kravljem.

Kako su imali sira u izobilju,Šopi ili Šopovi su i u salate od krastavaca, paradajza, crnog luka i paprike stavljali sir povrh toga i na taj način napravili novi specijalitet.

Oblast na Šar-planini se i danas zove Sirinićka župa, jer se, kažu upućeni, tamošnji sirevi ne bi zastideli ni pred najkvalitetnijim švajcarskim. Inače, župa zahvata teritoriju opštine Štrpci i okolinu. A Šopi su se, kako to obično biva, utopili u narod koji je živeo oko njih, preselili se, stigli do Bugarske.
Recept

Za šest osoba trebalo bi iseći pola kilograma svežeg paradajza, isto toliko krastavaca, dve zelene i dve crvene paprike, veliku glavicu crnog luka i jednu ljutu papričicu.

Za preliv se pomeša pola kašičice soli, malo bibera, četiri kašike ulja (2 kašike jabukovog sirćeta ko voli).

Sve se dobro izmeša i pospe sa 150 grama fete ili nekog tvrđeg sira.

Za četiri osobe potrebna su dva krastavca, od šest do sedam paradajza srednje veličine, glavica crnog luka, vezica peršuna, ulje, so i 200 grama ovčijeg sira.

Najpre iseći luk i peršun, posoliti i ostaviti desetak minuta da stoje, potom se doda paradajz, pa krastavci, so, ulje i sve dobro izmeša.

Odozgo narendati ovčiji sir i odmah služiti.

Prijatno!

(MONDO)


"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 890
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 2
ссылка на сообщение  Отправлено: 13.08.09 23:59. Заголовок: Pijana lubenica Pet..


Pijana lubenica
Petak, 7. avgust 2009. 15:29
http://www.mtsmondo.com/lifestyle/vesti/text.php?vest=143291
Lubenica se uglavnom jede kao poslastica. Za doručak, umesto kolača nakon laganog letnjeg ručka, ili kao odlično sredstvo za nadoknadu vode izgubljene znojenjem.

Međutim, lubenica je i odličan sastojak u koktelima. Evo jednog koji se lako pravi, a ukus je fantastičan.

Potrebno:

- Pola šolje kupina
- Pola šolje malina
- 5 manjih breskvi
- Šaka borovnice
- Lubenica srednje veličine
- 3dl votke
- 0,1 dl maraskina






Lubenicu isecite do dve trećine, izvadite ’meso’ i koštice, ali ostavite sok koji je iscureo. Napunite je bobičastim voćem, kao i iseckanim i oljušćenim breskvama, a potom sipajte alkoholna pića.

Tako napunjenu lubenicu poklopite i vratite u frižider da se dobro ohladi.

'Pijanu lubenicu' služite u visokim čašama sa jednom manjom kockom leda.

Živeli!




"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 1001
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 3
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.08.09 22:23. Заголовок: ОД КОГА ЋЕМО ДА УЧИМ..


ОД КОГА ЋЕМО ДА УЧИМО АКО НЕ ОД НАЈБОЉИХ...
ТАЈНА КРЕМАЉСКЕ КУХИЊЕ...
http://www.rutv.ru/video.html?vid=34340&cid=5079&d=0
ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ ТВ "РУСИЈЕ"

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Ответов - 301 , стр: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 All [только новые]
Тему читают:
- участник сейчас на форуме
- участник вне форума
Все даты в формате GMT  3 час. Хитов сегодня: 5
Права: смайлы да, картинки да, шрифты да, голосования нет
аватары да, автозамена ссылок вкл, премодерация откл, правка нет