ВУЧИЦА
АвторСообщение
Бранка
moderator




Сообщение: 17
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 18:59. Заголовок: ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДНА ДУША, ЈЕДНА КУХИЊА - ОДИН НАРОД, ОДНА ДУША, ОДНА КУХНЯ


Нека ово буде једна тема, јер ћемо кад тад бити под истим "кровом", тачније, у једној, савезној држави...или Империји, али у сваком случају... заједно, ОДИН НАРОД, ОДНА ДУША , ОДНА КУХНЯ
телећа чорба

проја

руска салата

пуњене паприке

руске шубаре


Једнога дана, све ће то бити на истом столу... и неће бити шведски, већ српско-руски

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Ответов - 301 , стр: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 All [только новые]


Бранка
moderator




Сообщение: 11416
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 5
ссылка на сообщение  Отправлено: 30.12.10 00:32. Заголовок: Классический рецепт ..


Классический рецепт салата "Сельдь под шубой"
Сюжет: Подготовка к Новому году-2011

Кулинарное изобретение советских домохозяек – салат "Сельдь под шубой" - стало неотъемлемым атрибутом новогоднего стола с середины 70-х годов прошлого века.

© РИА Новости, Инфографика. Надежда Андрианова | Купить иллюстрацию

В зависимости от состава ингредиентов может быть несколько вариантов рецепта одного из самых популярных новогодних салатов, но незаменимы в этом блюде сельдь, свекла и картофель, остальное добавляется по вкусу.

Владимир Путин
председатель правительства РФ
"У меня не остается никакого выбора, кроме двух: либо смотреть на берегу, как вода утекает, либо вмешиваться. Я предпочитаю вмешиваться".
Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 19
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 19:15. Заголовок: http://i27.tinypic.c..



гибаница

штрудле и пите

боза - обожавам бозу

квас

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Admin
Sergej-mig




Сообщение: 24
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Россия, Московская область
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 19:18. Заголовок: Бранка пишет: Нека ..


Бранка пишет:

 цитата:
Нека ово буде једна тема, јер ћемо кад тад бити под истим "кровом", тачније, у једној, савезној држави...или Империји, али у сваком случају... заједно, ОДИН НАРОД, ОДНА ДУША , ОДНА КУХНЯ



Добра тема !!!!

Кто не с нами - тот опоздал, кто не успел - тот против нас Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 25
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 21:42. Заголовок: http://i32.tinypic.c..



Пасуљ... отхранио је генерације и генерације Срба... Незаобилазан је на српском јеловнику... може чорбаст, може густ,
са месом или без меса, запржен или клот...

У Србији су се приче испредале о војничком пасуљу и његовом специјалном укусу, некада када се у војску ишло "дике ради", када се
правио испраћај за војнике, уз музику и сузе радоснице, када се с поносом ишло на заклетве синовима, очевима, браћи, момцима... тада
су и цивили, чији су млади војници управо положили заклетву, имали прилику да пробају војнички пасуљ... Данас од српске војске ништа није остало... не знам да ли се још увек кува војнички пасуљ ... Чујем од неких људи, да се данас сваки час војницима даје одсуство - и у овом скраћеном војном року, јер немају чиме да их хране, па им одговара да што чешће иду кући. У ствари, нико их и не спрема стварно да бране отаџбину, и заклетва се полаже тек ради реда... Промаших тему, ал шта да радим, кад ме прича о пасуљу одвукла на другу страну...


"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Admin
Sergej-mig




Сообщение: 31
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Россия, Московская область
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 22:10. Заголовок: Бранка пишет: Пасуљ..


Бранка пишет:

 цитата:
Пасуљ... отхранио је генерације и генерације Срба...



Фасоль... отхранио је генерације и генерације Руса....
Незаобилазан је на руском јеловнику... може чорбаст, може густ,
са месом или без меса, запржен или клот...









Кто не с нами - тот опоздал, кто не успел - тот против нас Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 30
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 22:22. Заголовок: Чик преведи на руски..


Чик преведи на руски "клот пасуљ"

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
SKYKING





Сообщение: 8
Зарегистрирован: 16.07.09
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 22:24. Заголовок: Prvo se pomene Bog, ..


Prvo se pomene Bog, popije.... tek se posle jede!
Razlike u jelima su ogromne ali se lako navikne...
Ja sam pio Ukrajinsku Nemiroff sa paprikom i zao mi je sto ne mogu da je nabavim u Beogradu! Opusta!


Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 33
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 22:39. Заголовок: SKYKING пишет: Ja s..


SKYKING пишет:

 цитата:
Ja sam pio Ukrajinsku Nemiroff sa paprikom



А шта је то кад тако "опушта"


"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
SKYKING





Сообщение: 11
Зарегистрирован: 16.07.09
Откуда: Srbija, Miletina Cuka
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 23:20. Заголовок: Vodka... nesto poseb..


Vodka... nesto posebno...
Veliki narodi i njihova velika pica! Opuste se misici, lako preteras i lako padnes pod sto....
salim se... mislim da je to najbolja vodka koju sam probao.
Vojnicki pasulj nikada nisam voleo....ali moze da prodje.

Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 38
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 23:31. Заголовок: Никад нисам пробала ..


Никад нисам пробала војнички пасуљ, па не знам тачно по чему се разликује од осталих врста или начина спремања,а вотку од које се пада под сто бих радије заобишла... али можда кад будемо славили Руско-Српску Федерацију и пробам мало... Само испробавам смајлиће, преслатки су...

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Kusha
moderator




Сообщение: 10
Зарегистрирован: 15.07.09
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 16.07.09 23:49. Заголовок: Vojnicki pasulj mi j..


Vojnicki pasulj mi je izbio na oba uva . Jedva sam se oporavio posle par godina .

Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 40
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 17.07.09 00:03. Заголовок: http://i29.tinypic.c..



Војнички пасуљ чувамо у резерви, само за не дај боже. А вечерас , ако је неко гладан, ево гибанице, јесте да се охладила, али закаснили сте. Идем, па ако неко има идеју шта ћемо сутра да спремимо за наше госте, нека ми шапне ... Лаку ноћ. Не играм ја, само испробавам смајлиће, овај ми се много свиђа.

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 177
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 23.07.09 21:19. Заголовок: ЛУБЕНИЦЕ - АРБУЗИ


Одличне су ових паклених дана...









"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Admin
Sergej-mig




Сообщение: 98
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Россия, Московская область
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 23.07.09 21:33. Заголовок: Эхххх....има среће С..


Эхххх....има среће Србима...арбузи еде... А код нас буде само у краjем августа

Кто не с нами - тот опоздал, кто не успел - тот против нас Спасибо: 0 
Профиль
Kusha
moderator




Сообщение: 40
Зарегистрирован: 15.07.09
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 24.07.09 14:31. Заголовок: Sergej , zato i prav..


Sergej , zato i pravimo Federaciju . Da svi jedemo arbuzi u julu .

Спасибо: 0 
Профиль
Admin
Sergej-mig




Сообщение: 104
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Россия, Московская область
Репутация: 0
ссылка на сообщение  Отправлено: 24.07.09 15:55. Заголовок: Руски-Српски Федерац..


Руски-Српски Федерациja бити !!!

Кто не с нами - тот опоздал, кто не успел - тот против нас Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 321
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 18:28. Заголовок: Дорогие Русские, јес..


Дорогие Русские, јесли кто может мне ето перевести, ја хочу знат какаја ето једа...

окрошка правильная и очень вкусная ()
Ингредиенты:
яйца - 3 шт
картофель - 2 шт
огурцы свежие - 2 шт
редиска - 3 шт
зеленый лук - пучок диаметром 3-4см
укроп - пучок диаметром 3 см
квас - примерно 0,5 литра
вода кипяченая - 0,5 литра
сметана - 3-4 ст.ложки
соль.




Инструкции:
Это по-настоящему вкусное блюдо. Я пробовала несколько вариантов окрошки, но именно этот рецепт является нашим семейным. И от кого-то он нам достался в наследство. Он постный, полезный, очень вкусный - идеальный :)

Первое что сделать: - отварить картошку в кожуре до готовности - отварить в крутую яйца, - охладить кипяченую водичку и квас Как только сварятся яйца и картошка - их конечно же тоже охладить.

Далее. Берем глубокую миску или кастрюлю (не маленькую), где предполагается готовить нашу окрошку,крошим мелко в нее зеленый лук и засыпаем его хорошей щепоткой соли (около 1 чайной ложечки соли)и растираем зеленый лук с солью, чтоб он пустил сок. Теперь крошим в ту же посудину мелко - укроп, яйца, картофель, огурцы и редиску. Заливаем квасом и водой примерно в одинаковой пропорции.

Возможно понадобится чуть меньшее количество воды и кваса. Вода добавляется для того, чтоб смягчить слишком насыщенность и резковатость кваса - в конце концов окрошка станет очень гармоничной по вкусу. Добавляем сметану. Все перемешиваем. Досаливаем или же разбавляем водичкой или квасом нашу окрошку по вкусу. Разливаем по тарелкам.

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Admin
Sergej-mig




Сообщение: 147
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Россия, Московская область
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 19:21. Заголовок: Бранка пишет: окрош..


Бранка пишет:

 цитата:

Дорогие Русские, јесли кто может мне ето перевести, ја хочу знат какаја ето једа...
окрошка правильная и очень вкусная ()
Ингредиенты:
яйца - 3 шт
картофель - 2 шт
огурцы свежие - 2 шт
редиска - 3 шт
зеленый лук - пучок диаметром 3-4см
укроп - пучок диаметром 3 см
квас - примерно 0,5 литра
вода кипяченая - 0,5 литра
сметана - 3-4 ст.ложки
соль.





Окрошка коректно и врло укусно () састојци:
Јаја - 3
комада од кромпира - 2
комада свјежег краставци - 2
комада ротква - 3
ком зелени лук - зраке пречника 3-4цм
мироћиjа - зраке пречника 3 цм
квасе - око 0,5 литара + 0,5 = 1 литар
воде узаврео -- 0,5 литара (не надо воду) только квас !
кисела павлака - 3-4 супена кашика
соли.

Бранка! А квас у Србиje има ??? Квасе - То је основа окрошки !!!

Кто не с нами - тот опоздал, кто не успел - тот против нас Спасибо: 0 
Профиль
Бранка
moderator




Сообщение: 325
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Србија, Београд
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 21:11. Заголовок: Admin пишет: Бранка..


Admin пишет:

 цитата:
Бранка! А квас у Србиje има ??? Квасе - То је основа окрошки !!!


И в Сербии јест квас - ја увидела в магазине, но ја никогда не попробовала русскиј квас и не знају если ето настајашћиј квас... как ја могу знат если что то лучше - а что то хуже, когда попробовала толка ето что нам в Сербии продајут как квас...

"ОДБИЈАМ ДА БИВАМ МЕЂУ КУРЈАЦИМА И НЕЉУДИМА..."
МАРИНА ЦВЕТАЈЕВА
Спасибо: 0 
Профиль
Admin
Sergej-mig




Сообщение: 149
Зарегистрирован: 15.07.09
Откуда: Россия, Московская область
Репутация: 1
ссылка на сообщение  Отправлено: 28.07.09 21:26. Заголовок: Домашний хлебный ква..


Домашний хлебный квас

НАДО: 1,5 - 2 л воды, 100 г черного хлеба, 150 - 200 г сахара, 6 г живых дрожжей.

ГОТОВИМ: 1. Слегка черствый (вчерашний) хлеб нарезаем на ломтики и поджариваем в духовке до румяной корочки. 2. Готовые сухарики заливаем кипятком и оставляем в теплом месте на ночь (6 - 8 часов). 3. Затем процеживаем и добавляем сахар и дрожжи. Жидкость должна быть не холоднее комнатной температуры. 4. Оставляем квас бродить еще на 6 - 8 часов. Затем охлаждаем и закупориваем.

Домаћи хлебни квасе

потреба: 1,5 до 2 литре воде, 100 грама црног хлеба, 150 - 200 г шећера, 6 г живети квасац.

Довршено:
1. Нешто тврд (јуче), хлеб исећи на кришка и пржити у пећница до коре ружичаст.
2. Спремни крекери сипати врео вода и оставити на топлом месту ноћења (6 - 8 часова).
3. Затим проциједити и додати шећер и квасац. Течности треба да буде хладније од собној температури.
4. Квасе препуштени одлуњати још 6 - 8 сати. Затим хладити и запушити.

Кто не с нами - тот опоздал, кто не успел - тот против нас Спасибо: 0 
Профиль
Ответов - 301 , стр: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 All [только новые]
Тему читают:
- участник сейчас на форуме
- участник вне форума
Все даты в формате GMT  3 час. Хитов сегодня: 5
Права: смайлы да, картинки да, шрифты да, голосования нет
аватары да, автозамена ссылок вкл, премодерация откл, правка нет